Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Bývalé kultúrne stredisko v Trenčíne prichýli predškolákov i seniorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Trenčianska radnica do rekonštrukcie budovy investovala takmer 315.000 eur.

Trenčín 4. marca (TASR) - Mesto Trenčín ukončuje rekonštrukciu budovy bývalého Kultúrneho strediska Istebník. Vo vynovených priestoroch sa budú stretávať seniori z miestneho klubu dôchodcov, novú triedu tam má Materská škola (MŠ) Medňanského a v zrekonštruovanej časti budovy je aj pracovisko mestskej polície. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Trenčianska radnica do rekonštrukcie budovy investovala takmer 315.000 eur. Pôvodné miestnosti mestskej polície a klubu seniorov sa prestavali a dnes tu je nová trieda pre škôlku. Jej kapacita sa tak od začiatku marca 2024 zvýšila o 20 detí. Pracovisko mestskej polície funguje v suteréne vo vynovených priestoroch. Účel zmenila aj pôvodná vstupná hala, je v nej hudobná miestnosť prepojená novým schodiskom s priestormi materskej školy.

V suteréne zrekonštruovanej budovy sú šatne s hygienickým zázemím a dennou miestnosťou na potreby mestskej polície. Na prvom nadzemnom podlaží v javiskovej časti je klubovňa s kuchynkou, ktorá bude slúžiť seniorom. V javiskovej časti na druhom nadzemnom podlaží bude fungovať komunitná klubovňa s kuchynkou a hygienickými zariadeniami. Súčasťou schodiska bude šikmá zdvíhacia plošina pre zdravotne postihnutých občanov.