Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Členovia komisie sa museli s urnou vrátiť do Rooseveltovej nemocnice

Na archívnej snímke pavilón infektológie v nemocničnom areáli Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Foto: TASR Ján Krošlák

Hospitalizovaní pacienti aj zamestnanci mohli odovzdať svoj hlas priamo v nemocnici, kam za nimi o 9.30 h prišli členovia volebnej komisie.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) - Členovia okrskovej volebnej komisie, pod ktorú spadá Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, sa v sobotu podvečer museli vrátiť späť do zdravotníckeho zariadenia aj s prenosnou urnou, aby mohli odvoliť štyria voliči s hlasovacími preukazmi. Celovo tak v nemocnici v predčasných parlamentných voľbách hlasovalo 76 pacientov a zamestnancov.

Ako pre TASR uviedla zapisovateľka okrskovej volebnej komisie Ľubica Letková, dodatočné nahlásenie voličov pravdepodobne súviselo s návštevnými hodinami, počas ktorých sa ľudia dostali k preukazom.

Hospitalizovaní pacienti aj zamestnanci mohli odovzdať svoj hlas priamo v nemocnici, kam za nimi o 9.30 h prišli členovia volebnej komisie. Pôvodne mali nahlásených 60 voličov, do 15.00 h ich s hlasovacími preukazmi odvolilo až 72. Podľa Letkovej bol oproti minulým rokom veľký záujem.