Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Najvyťaženejšia linka nového cyklobusu na Liptove smeruje do Lúčok

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Turistická verejnosť si v premiérovej sezóne začala pomerne dobre zvykať na úplne novú službu v podobe letného cyklobusu prepájajúceho najvýznamnejšie strediská turizmu v liptovskom regióne.

Lúčky 27. augusta (TASR) – Mnohí z nich prostredníctvom neho objavujú aj vynovené kúpele v obci Lúčky.

Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková potvrdila, že najvyťaženejšia je ranná linka vychádzajúca z Ružomberka. „Cyklisti sa ňou väčšinou odvezú do Lúčok a odtiaľ sa vyberajú na atraktívnu cyklotúru cez sedlo Vrchvarta okolo Veľkého Choča až na susednú Oravu,“ spresnila Bartková.

„Priznávam, že sme očakávali ešte väčší záujem o tento projekt, ale je to novinka, na ktorú si domáci i zahraniční turisti musia privyknúť postupne. Verím, že si vďaka cyklobusu nájdu cestu aj priamo k nám, aby sa okúpali a vyskúšali niektorú z množstva liečebných procedúr,“ skonštatovala riaditeľa Kúpeľov Lúčky Anastázia Mičková.

Aj jej obchodno-ekonomická námestníčka Slávka Medveďová dúfa, že nový regionálny cyklobus ponúkne návod na športovanie a liečenie zároveň a pomôže výdatne obsadiť ubytovacie kapacity. „Všetci návštevníci si môžu popri troch cyklotrasách vyskúšať napríklad našu soľnú jaskyňu či rehabilitáciu v čerstvo zrekonštruovanom kúpeľnom dome,“ dodala Medveďová.