Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Deň otvorených pivníc ponúkne ochutnávku vín od regionálnych vinárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Spoločnosť Arriva Nové Zámky zabezpečí pre návštevníkov Dňa otvorených pivníc kyvadlovú dopravu na trase Nové Zámky - Strekov.

Strekov 21. júla (TASR) - Vína od 28 strekovských vinárov môžu v sobotu 22. júla ochutnávať návštevníci štvrtého ročníka Dňa otvorených pivníc v Strekove v okrese Nové Zámky. Okrem prechádzok medzi pivničkami vo vinohradoch ponúkne aj autentické hudobné programy na dvoch pódiách ukrytých v pivničnom rade uprostred vinice a ochutnávku regionálnych špecialít, informovali organizátori podujatia.

Spoločnosť Arriva Nové Zámky zabezpečí pre návštevníkov Dňa otvorených pivníc kyvadlovú dopravu na trase Nové Zámky - Strekov. "Takéto podujatie je príležitosťou ukázať, že prímestská autobusová doprava je často lepšou voľbou ako individuálna doprava autom. Vďaka nej sa regionálne podujatie stáva atraktívnym aj pre návštevníkov z blízkeho okolia," skonštatoval hovorca spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach.

Deň otvorených pivníc nadväzuje na Strekovský festival vína, ktorý zanikol v roku 2020. V rokoch 2008 až 2019 prilákal do regiónu tisícky návštevníkov.