Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Čilistove budú mať novú zastávku až na jar, môžu využiť inú

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Vyznačenie a vybudovanie autobusovej zastávky sa viaže na dlhší čas.

Šamorín 14. decembra (TASR) - Autobusová zastávka pri križovatke ulíc Čilistovskej a Dubovej môže byť hotová až na jar vzhľadom na potrebné doriešenie bezpečnostnej situácie a stavebných úprav, upozorňuje odbor dopravy Mestského úradu (MsÚ) v Šamoríne.

Samospráva mesta na svojej webovej stránke uvádza, že Slovenská autobusová doprava (SAD) Dunajská Streda požiadala o zriadenie novej zastávky koncom novembra, na základe čoho odbor dopravy MsÚ Šamorín reagoval tým, že do nadobudnutia účinnosti nového cestovného poriadku platného od decembra nemôže zastávku zriadiť.

Vyznačenie a vybudovanie autobusovej zastávky sa viaže na dlhší čas. Ide o vypracovanie dokumentácie, ktorú následne schvaľuje Dopravný inšpektorát v Dunajskej Strede, a pretože je nutné realizovať aj niektoré stavebné práce, bude nevyhnutné i povoľovacie konanie. Okrem toho je potrebné vyznačiť priechod pre chodcov a vybudovať chýbajúcu časť chodníka, ktorá naň nadväzuje. Samospráva dodala, že treba vybudovať aj ďalší, štyri až päť metrov dlhý úsek chodníka spájajúci zastávku s chodníkom, ktorý vedie paralelne na Čilistovskú ulicu. Na spomínanom mieste bude nevyhnutná i modernizácia verejného osvetlenia.

Hoci odbor dopravy MsÚ Šamorín už pred niekoľkými týždňami rozbehol uvedené aktivity, na samotnú realizáciu bude musieť počkať pravdepodobne do jari. Autobusy nemôžu používať túto zastávku osadenú iba tabuľou a musia používať autobusovú zastávku v centre mestskej časti Šamorín-Čilistov, z ktorej cestujúci môžu pokračovať ďalej bezpečne peši po chodníku.