Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Šahách opäť zablokujú hlavnú cestu, zapoja sa aj iné mestá a obce

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Siváková

Tentoraz sa do protestu zapoja aj iné obce a mestá, ktoré spája cesta I. triedy 66, takže pôjde o protest celoslovenského charakteru.

Šahy 22. novembra (TASR) - Obyvatelia mesta Šahy budú po druhý raz blokovať priechod pre chodcov na Hlavnom námestí. Ako TASR informoval organizátor blokády Tomáš Števčat z občianskej iniciatívy Zdravé a bezpečné Šahy, cieľom je opäť upriamiť pozornosť na výstavbu rýchlostnej cesty R3 a obchvatu Šiah. Blokáda sa uskutoční 29. novembra so začiatkom o 15.30 h.

Tentoraz sa do protestu zapoja aj iné obce a mestá, ktoré spája cesta I. triedy 66, takže pôjde o protest celoslovenského charakteru. "Blokáda bude na priechode pre chodcov pri veľkom parkovisku medzi mestským parkom. Cestu budeme blokovať 30 minút. Ďalšou našou požiadavkou je okamžité riešenie alarmujúcej dopravnej situácie a kolabujúcej dopravy, okrem toho požadujeme vybudovanie a doplnenie inteligentných systémov na priechody pre chodcov v Šahách," povedal Števčat.

Podľa primátora Šiah Štefana Gregora predstavitelia samospráv sú málo počúvaní. "Hoci vyvíjame množstvo aktivít, máme pocit, že kráčame stále na tom istom mieste. Obávam sa, že ináč to nepôjde, len takýmito protestmi. Preto vznikla Iniciatíva stredné Slovensko. Spolu možno dokážeme, že je nás potrebné počúvať," dodal Gregor.