Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Európsky týždeň mobility v Nitre ponúkne súťaž i koncerty v autobusoch

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Deň bez áut sa bude konať na záver Európskeho týždňa mobility, teda 22. septembra.

Nitra 12. septembra (TASR) - Živý koncert komorného orchestra v autobusoch hromadnej dopravy i zľavnené lístky ponúkne cestujúcim nitriansky magistrát v rámci Európskeho týždňa mobility. Ako informovala radnica, cieľom pripravených podujatí je motivovať čo najviac ľudí, aby pri cestovaní volili udržateľné spôsoby dopravy.

Zľavnený celoročný cestovný lístok si Nitrania môžu kúpiť počas celého trvania podujatia od 16. do 22. septembra. "Fotosúťaž o zľavy na zdieľané kolobežky a ďalšie ceny potrvá takisto počas celého týždňa. Nitriansky komorný orchester bude hrať v autobusoch na vybraných linkách 20. septembra," uviedol mestský úrad.

Deň bez áut sa bude konať na záver Európskeho týždňa mobility, teda 22. septembra. "Aj toto podujatie má motivovať cestujúcich, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, chodenie či cyklistika. Takto je možné znížiť zaťaženie ciest a križovatiek autami, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu," dodala radnica.