Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival Stanislava Chrena v Kanianke ponúkne tento rok i Kumšt

Námestie v Kanianke. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Celoslovenskú súťažnú prehliadku seniorského divadla otvorí 19. októbra vystúpenie Folklórnej skupiny Košovan z Kanianky a výstava fotografií z predchádzajúcich ročníkov.

Kanianka 12. októbra (TASR) - Kanianka v okrese Prievidza bude opäť hostiť divadelníkov z celého Slovenska. Siedmy ročník prehliadky seniorského divadla Festival Stanislava Chrena ponúkne od 19. do 21. októbra vystúpenia štyroch súborov i hosťovské predstavenie, informovala Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

Celoslovenskú súťažnú prehliadku seniorského divadla otvorí 19. októbra vystúpenie Folklórnej skupiny Košovan z Kanianky a výstava fotografií z predchádzajúcich ročníkov. Následne sa predstaví Divadelný súbor Bablan z Lehoty pod Vtáčnikom s hrou 2 sestry a Divadelný ochotnícky súbor Braxatoris z Krupiny s predstavením Hra je hra.

S autorskou inscenáciou Kubo alebo tak si tu žijeme vystúpi 20. októbra Ochotnícky divadelný súbor Ahoj v Dovalove, po ňom si návštevníci budú môcť pozrieť hosťovské predstavenie Kumšt pod režisérskou taktovkou Martina Mňahončáka. Festival 21. októbra uzavrie Divadlo "A" a Divadlo Shanti, o.z., s Príbehom oklamanej ženy.

Festival nesie meno dlhoročného organizátora ochotníckeho života na Slovensku, viacerých divadelných prehliadok ochotníkov a tiež zakladateľa prvého seniorského divadla v Tisovci Stanislava Chrena (1935-1998). O rozvoj ochotníckeho divadla sa zaslúžil aj ako usporiadateľ vzdelávacích podujatí a tvorivých dielní.

Organizátorom podujatia sú popri RKC v Prievidzi a Divadelnom súbore Stanislava Chrena v Kanianke i Miestny odbor Matice slovenskej v Kanianke a obec Kanianka. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.