Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Regióny

Fiľakovo chce na základných školách zriadiť nové odborné učebne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Maximálna výška dotácie, ktorú môže mesto požadovať, je 57 000 eur.

Fiľakovo 16. júla (TASR) – Na výučbu informatiky a získavanie manuálnych zručností majú slúžiť nové odborné učebne, ktoré chce samospráva mesta Fiľakovo v okrese Lučenec zriadiť v troch miestnych základných školách. Informoval o tom primátor Attila Agócs, podľa ktorého sa pre ekonomické dosahy koronakrízy snažia zrealizovať aspoň podobné menšie projekty.

„Hľadáme spôsoby, ako realizovať projekty, ktoré budú mať čo najväčší dosah na ľudí v meste, zároveň však nezaťažia náš rozpočet. Rozhodli sme sa preto zapojiť do výzvy Miestnej akčnej skupiny Partnerstvo Južného Novohradu, zameranej na vybudovanie učební v ZŠ,“ ozrejmil Agócs.

Dodal, že maximálna výška dotácie, ktorú môže mesto požadovať, je 57 000 eur. Tie chce samospráva získať pre obe miestne ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským a ZŠ Koháryho s vyučovacím jazykom maďarským.

„ZŠ Lajosa Mocsáryho sme sa tentoraz rozhodli nezapojiť, keďže sa nám u nich prednedávnom podarilo z iného projektu vybudovať nové učebne na inkluzívne vzdelávanie,“ spresnil primátor.