Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Partizánske využije financie z rozpočtu mesta na viacero projektov

Partizánske, ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Prostriedky na spolufinancovanie projektu vyčlenila v šiestej zmene rozpočtu mesta, ďalšie zdroje poputujú aj do škôl.

Partizánske 24. októbra (TASR) - Samospráva Partizánskeho má záujem vybudovať na sídlisku Luhy I. z fondov Európskej únie oddychovú zónu. Prostriedky na spolufinancovanie projektu vyčlenila v šiestej zmene rozpočtu mesta, ďalšie zdroje poputujú aj do škôl. Rozhodli o tom partizánski mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok.

Na spoluúčasť pri financovaní plánovaného projektu oddychovej zóny na Luhoch I. pôjde 18.311,27 eura, ďalších 5000 eur je určených na riešenie havarijného stavu strechy v Základnej škole Radovana Kaufmana a 7300 eur na dofinancovanie dodatočných prác pri rekonštrukcii na Materskej škole Malinovského. Financie na tieto účely vyčlenila radnica prostredníctvom presunu prostriedkov v rezervnom fonde, kde dávnejšie určila vyše 30.000 eur ako rezervu na realizované investície.

Do rezervného fondu samospráva v rámci zmeny rozpočtu vracia nečerpané financie. Z rozpočtu sa tak vyradil zostatok z rekonštrukcie Pekárenskej ulice vo výške 26.023,42 eura, keďže už investíciu zrealizovali, a príspevok pre Mestskú umeleckú agentúru na rekonštrukciu strechy budovy knižnice, ktorú zabezpečí budúci rok. Z fondu bude mesto, naopak, čerpať 25.352 eur, a to na rekonštrukciu spevnenej plochy na Družstevnej ulici, kde vznikne 27 parkovacích miest.

Po schválení zmien zostalo v rezervnom fonde 617.446,57 eura.