Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Gastroprevádzky na hornej Nitre prezentuje bedeker chutilo.

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Bedeker obsahuje najlepšie podniky z Prievidze, Bojníc a okolia.

Prievidza 15. júna (TASR) - Gastronomické prevádzky v Prievidzi, Bojniciach a okolí predstavuje nový bedeker pod názvom chutilo. v slovenskej i anglickej verzii. Do života ho uviedli vo štvrtok v Prievidzi spolu s turistickou internetovou platformou Visit Prievidza. Na projekte sa podieľala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región horná Nitra - Bojnice.

"Bedeker obsahuje najlepšie podniky z Prievidze, Bojníc a okolia. Dokopy tam nájdeme 40 podnikov vo všetkých kategóriách, ktoré v gastronómii existujú," načrtol autor projektu Radovan Huba.

Mestá na hornej Nitre majú podľa neho kvalitnú gastronómiu, na ktorú treba upozorňovať, pričom doteraz podobnú propagáciu nemala.

V bedekri má zastúpenie deväť podnikov z Bojníc, štyri z ďalších miest v okrese a zvyšné sú z Prievidze, niektoré oslovené prevádzky zapojenie sa odmietli. "Vyberali sa na základe nominácie verejnosti, následne ich hodnotili profesionáli z oblasti gastronómie a cestovného ruchu, váhu malo i hodnotenie verejnosti na sociálnej sieti," priblížil Huba.

Pri tvorbe bedekra, ktorý je k dispozícii v online i tlačenej verzii, sa jeho autor inšpiroval podobným sprievodcom z Brna. Na jeho financovaní sa podieľala OOCR Región horná Nitra - Bojnice sumou 2000 eur. "Takýto produkt na hornej Nitre určite chýbal. Neexistuje podobná brožúra, ktorá mapuje gastroprevádzky, bary, kaviarne," zhodnotila výkonná riaditeľka OOCR Andrea Freimann.

Horná Nitra má podľa nej určite veľký potenciál v oblasti gastroturistiky. "Nielenže tu máme veľký počet kvalitných podnikov, ale i špičkové bary, vysoko hodnotené reštaurácie a všetko je to naakumulované na veľmi malom mieste," dodala.