Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Knižná zbierka baníckych príbehov Handlovej je k dispozícii i online

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Knihu vydalo mesto v decembri 2023 ako samostatne nepredajnú edíciu v limitovanom počte 500 kusov bez plánovanej dotlače.

Handlová 27. marca (TASR) - Knižná zbierka baníckych príbehov Posledný zhasne - príbehy handlovských baníkov je už k dispozícii čitateľom i online na webe mesta. Publikáciu, ktorú vydalo mesto v závere minulého roka, zaradilo i medzi svoje oficiálne propagačné materiály. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Limitovaná edícia knihy z pera Dany Reindlovej a Vladimíra Podobu si rýchlo našla majiteľov. Veľkému záujmu a dopytu verejnosti mesto vychádza v ústrety a záujemcovia si môžu knihu prelistovať v online podobe aj na handlovskom webe," uviedla Paulínyová.

Mesto túto publikáciu podľa nej zároveň zaradilo medzi oficiálne pracovné propagačné predmety handlovskej samosprávy.

Knihu vydalo mesto v decembri 2023 ako samostatne nepredajnú edíciu v limitovanom počte 500 kusov bez plánovanej dotlače. Vznikla ako jedna z aktivít Kontaktného centra Handlová v rámci projektu Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra. Jej obsahom sú tiež čiernobiele fotografie z osobných archívov tých, ktorí sa v nej podelili so svojimi spomienkami.

"Pre verejnosť je knižka v tlačenej podobe od januára k dispozícii aj na zapožičanie v Mestskej knižnici Handlová," pripomenula hovorkyňa mesta.