Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

V Košolnej požiar zachvátil tri polia, oheň zničil aj včelie úle

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Požiarom boli okrem siedmich včelích úľov zničené aj jednoduchá drevená stavba, drevené hranoly a unimobunka, ktorá sa nachádzala na jednom z horiacich polí.

Košolná 22. júla (TASR) - Hasiči zasahovali vo štvrtok (21. 7.) v popoludňajších hodinách pri požiari polí v katastrálnom území obce Košolná v okrese Trnava. Následkom požiaru vznikla škoda predbežne vyčíslená na 25.000 eur. Bolo zničených aj sedem včelích úľov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

Pri požiari plamene zachvátili tri priľahlé polia. "Nebezpečenstvo vzrastalo vzhľadom na rýchlosť šíriaceho sa ohňa k rodinným domom. Lokalizácia a likvidácia požiaru prebehla pomocou lafetových prúdov po obvode celého požiariska," uviedla Košťálová.

Požiarom boli okrem siedmich včelích úľov zničené aj jednoduchá drevená stavba, drevené hranoly a unimobunka, ktorá sa nachádzala na jednom z horiacich polí. "Z dôvodu silného zadymenia bola počas udalosti uzatvorená cestná komunikácia medzi obcami Suchá nad Parnou a Horné Orešany. Príčina vzniku požiaru je v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania," doplnila krajská hovorkyňa hasičov.

Na likvidačných prácach sa podieľali dobrovoľné hasičské zbory obcí Košolná, Bohdanovce nad Trnavou, Borová, Doľany, Horné Orešany, Jaslovské Bohunice, Smolenice a Suchá nad Parnou.