Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hlavná ulica v Košiciach vďaka gymnazistom pripomínala La Ramblu

Košice, ilustračná snímka. Foto: TASR/S. Písecký

Išlo o 14. ročník tohto podujatia, ktorá sa pravidelne koná v rámci Dní španielskej kultúry.

Košice 3. októbra (TASR) – Na tohtoročnej Košickej La Ramble sa vo štvrtok popoludní zúčastnilo viac ako 600 študentov Gymnázia Park mládeže v Košiciach. Išlo o 14. ročník tohto podujatia, ktorá sa pravidelne koná v rámci Dní španielskej kultúry. Ako pre TASR povedala riaditeľka gymnázia Alena Bobáková, prehliadka na Hlavnej ulici má spolu so španielskou hudbou a tancom pripomínať atmosféru slávnej promenády v Barcelone.

„V Barcelone sa všetko otočí okolo ulice La Rambla. Je známa tým, že sú tam živé sochy, atrakcie, kúzelníci a podobne. Ľudia tam predvádzajú, čo dokážu. Naši študenti majú také nápady, že ani nechápem, odkiaľ ich berú. Každá trieda predstavuje minimálne nejaký obraz z filmu, z histórie alebo čokoľvek iné,“ povedala s tým, že niektoré ich imitácie pouličného umenia sú akčné, iné statické.

Jedna skupina študentov napríklad napodobňovala preteky autíčok, ktoré si vyrobila z kartónu. „Vyrábajú si to sami. Najprv musí prísť nápad, potom realizácia, a tak sa prezentujú,“ dodala Bobáková s tým, že oceňuje študentov, keďže na prípravu obetujú svoj voľný čas.

Tohtoročné Dni španielskej kultúry v Košiciach zavŕši najväčšie gymnázium so slovensko-španielskou bilingválnou sekciou na Slovensku budúcu sobotu (12. 10.) dňom otvorených dverí.