Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Hlohovec hľadá koordinátorov do centra pre utečencov z Ukrajiny

Na archívnej snímke z 25. marca 2022 dobrovoľníci pomáhajú ukrajinským utečencom utekajúcim pred vojenským konfliktom na Ukrajine pri nastupovaní do vlaku na železničnej stanici na poľsko-ukrajinskom hraničnom priechode Przemysl na hraniciach s Poľskom. Foto: TASR/AP

Medzi ďalšími úlohami je tiež zabezpečovanie základných potrieb ubytovaných, prevádzky a čistoty núdzového bývania.

Hlohovec 28. marca (TASR) - Mesto Hlohovec je pripravené poskytnúť núdzové bývanie pre ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine. Vytvorili priestor na dočasné ubytovanie päťdesiatim utečencom v mestskej telocvični. Do tohto priestoru hľadá koordinátorov na tri osemhodinové zmeny, informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

„Pracovať budú ráno, popoludní a v noci. Pracovná náplň na jednotlivých zmenách sa môže odlišovať v závislosti od aktuálnych potrieb. Spočívať bude najmä v koordinácii centra, vykonávaní drobných administratívnych úkonov na počítači, v komunikácii s prichádzajúcimi ľuďmi z Ukrajiny a zároveň sprostredkovaní informácií úradom,“ uviedla hovorkyňa. Medzi ďalšími úlohami je tiež zabezpečovanie základných potrieb ubytovaných, prevádzky a čistoty núdzového bývania. Znalosť ukrajinského, ruského, prípadne anglického jazyka je výhodou.

Núdzové bývanie začne podľa Hrinkovej Siebenstichovej fungovať v najbližších dňoch, keď do Hlohovca príde prvá skupina ľudí z východnej hranice. Okrem koordinátorov sú vítaní aj dobrovoľníci, ktorí sú ochotní pomôcť akýmkoľvek spôsobom. Informácie sú na webe mesta.