Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Záchranári dnes zasahovali vo Vysokých aj Nízkych Tatrách

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vo Vysokých Tatrách sa česká turistka sťažovala na nevoľnosť a mala tráviace problémy. Mladému Slovákov sa na turistickom chodníku na Chopku zamotal pod nohy pes a spadol.

Poprad 5. júla (TASR) - Horskí záchranári pomáhali dnes popoludní vo Vysokých Tatrách dvom českým turistkám. V prvom prípade sa žena sťažovala na nevoľnosť a mala tráviace problémy. O pomoc Horskú záchrannú službu (HZS) požiadal český turista zo štvorčlennej skupiny.

"Nachádzali sa na Poľskom hrebeni vo Velickej doline. Priaznivé letecké podmienky dovolili nasadiť leteckú techniku, preto bola o súčinnosť požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba, ktorá pacientku ošetrila a transportovala do popradskej nemocnice," informuje HZS.

O pomoc neskôr záchranárov požiadala aj 46-ročná Češka, ktorá si pri schádzaní zo Zamkovského chaty poranila členok. Záchranári ju po príchode na miesto ošetrili a pomocou nosidiel Kong transportovali na Reinerovu chatu. Odtiaľ pokračovali terénnym vozidlom do Starého Smokovca, kde pacientku odovzdali posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air - Transport Europe (VZZS ATE) dnes letela do Nízkych Tatier na pomoc 18-ročnému Slovákovi, ktorému sa na turistickom chodníku na Chopku zamotal pod nohy pes a spadol. TASR o tom informovala hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda.

„Mladý muž spadol na kameň a pri páde si spôsobil poranenia tvárovej oblasti. Leteckí záchranári ho ošetrili a transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ dodala Galajda.