Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hrad Beckov rozžiaria počas Tekvicového festivalu svetlonosi

Beckovský hrad, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Návštevníkmi vytvorení svetlonosi rozžiaria námestie hradu v sobotu od 18.00 h. Na hrade majú pripravené tekvice aj nástroje na vyrezávanie.

Beckov 23. septembra (TASR) – Šermiarske rozprávky, dobový tábor, ale najmä vyrezávanie a zdobenie tekvíc ponúkne dnes a v nedeľu (24.9.) v poradí šiesty ročník Tekvicového festivalu na hrade Beckov.

Ako TASR informoval výkonný riaditeľ Záujmového združenia hradu Beckov Peter Pastier podujatie je určené nielen pre deti, na vyrezávanie svetlonosov v mladosti si môžu zaspomínať aj dospelí. "Pre návštevníkov budú pripravené tekvice aj nástroje na vyrezávanie. Fantázii sa ale medze nekladú a doplnky na zdobenie si so sebou môžu návštevníci priniesť. Vyrezávať tekvice bude možné dnes i v nedeľu," informoval Pastier s tým, že popri vyrezávaní bude návštevníkov zabávať skupina historického šermu Rád svätého Galahada.

Ako dodal, dnes sa program na hrade Beckov začína od 10.30 h dobovým táborom, zbrojnicou, stredovekou kuchyňou a tekvicovými ochutnávkami. Počas oboch dní nebude chýbať prednáška o zbraniach a výzbroji v období rokov 1250 – 1300 s ukážkami, súťaž v sekaní tekvíc, šermiarska rozprávka, či súťaž o najkrajšie vyzdobenú tekvicu.

Návštevníkmi vytvorení svetlonosi rozžiaria námestie hradu v sobotu od 18.00 h. V nedeľu sa Hradná brána zatvára už o 17.00 h, posledný možný vstup na hrad je o 16.30 h.