Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hurbanovské kultúrne dni ponúknu koncerty, súťaže i výstavy

Ilustračné foto. Foto: Slavomíra Chovanová/TASR

Nedeľný program bude patriť hodovým slávnostiam.


Hurbanovo 19. júna (TASR) – Nastávajúci víkend bude v Hurbanove patriť výstavám, koncertom a rôznym súťažiam a športovým zápoleniam. V poradí 14. ročník Hurbanovských kultúrnych dní odštartuje v piatok (22.6.) o 14.00 h odhalením ručne vyrezávaných sôch na Komárňanskej ulici. Séria podujatí sa potom bude konať až do nedele (24.6.).

Ako informovali organizátori, súčasťou prvého dňa slávností bude aj výstava maliarov Jána Lajosa Horvátha a György Katona s názvom Pápai paletta. Po slávnostnej akadémii sa bude konať niekoľko koncertov, ktoré vo večerných hodinách ukončí vystúpenie skupín Neoton Família a Atlantic.

Sobotný (23.6.) program odštartuje prvým ročníkom Hurbanovského behu šampiónov. Športové podujatia budú pokračovať súťažami II. ligy mužov vo vzpieraní. Neskôr sa na futbalovom ihrisku bude konať súťaž vo varení guláša a popoludní sa už začnú kultúrne vystúpenia a koncerty hudobných skupín.

Nedeľný program bude patriť hodovým slávnostiam. Tie popoludní doplní priateľský futbalový zápas medzi MŠK Hurbanovo a KFC Komárno. "Počas celých Hurbanovských kultúrnych dní budú pre návštevníkov pripravené bufety s rôznym občerstvením, široký sortiment nápojov, výborná káva z pojazdnej kaviarničky, cukrovinky pre deti a rôzne zaujímavosti," pripomenuli organizátori.