Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hviezdne noci premenia Bytču na štyri dni na festivalové mestečko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Na siedmich rôznych miestach v Bytči pripravili pre Bytčanov a návštevníkov mesta organizátori nielen koncerty a filmové projekcie, ale aj diskusie, divadelné predstavenia a cvičenie jogy.

Bytča 16. augusta (TASR) - Oživiť verejný priestor mestečka Bytča koncertmi, filmovými premietaniami, divadlom, sprievodnými aktivitami a vdýchnuť mu na okamih festivalovú atmosféru je hlavným cieľom štvordňového (16.8. – 19.8.) mestského multižánrového festivalu Hviezdne noci.

Ako informovali usporiadatelia festivalu z Filmového klubu Bytča na svojej webovej stránke, Hviezdne noci sú postavené na nadšeneckom princípe a práci miestnej komunity. Chcú priniesť ambiciózny program a ich snahou je čo najviac prepojiť festival so samotným mestom, jeho zákutiami, architektúrou a obyvateľmi.

„Kľúčom hudobného programu je dôraz na neobjavené originálne kapely a to najlepšie zo slovenskej alternatívnej scény. Filmový program je od začiatku postavený ako vzrušujúci ponor do najskrytejších zákutí filmového biznisu. Žiadna honba za pominuteľnými novinkami, ale, naopak, dolovanie v dejinách kinematografie a venovanie pozornosti tomu, čo sa odsúva na základe predsudkov bokom,“ informujú organizátori.

Na siedmich rôznych miestach v Bytči pripravili pre Bytčanov a návštevníkov mesta organizátori nielen koncerty a filmové projekcie, ale aj diskusie, divadelné predstavenia, bábkové divadlo, workshopy, prezentácie občianskych združení a cvičenie jogy.