Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

PÁTRANIE VO VYSOKÝCH TATRÁCH: Hľadali troch nezvestných turistoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvaja 18-roční mladíci z USA a jeden čínsky občan si naplánovali trasu zo Štrbského Plesa na Kasprov vrch. Ani jeden z trojice sa však neozval rodičom a o priebehu túry ich neinformovali.

Vysoké Tatry 29. júna (TASR) - Horskí záchranári pátrali vo Vysokých Tatrách po troch nezvestných turistoch, v noci ich našli živých a zdravých. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že o pomoc ich v stredu (28. 6.) vo večerných hodinách požiadali rodinní príslušníci stratených turistov.

Dvaja 18-roční mladíci z USA a jeden čínsky občan si naplánovali trasu zo Štrbského Plesa na Kasprov vrch. Ani jeden z trojice sa však neozval rodičom a o priebehu túry ich neinformovali. "Všetci mali mobilný telefón, no ani jeden nebol dostupný," uviedla HZS.

V noci horskí záchranári rozbehli rozsiahle pátranie. Keďže lokalita ich možného pohybu bola veľmi rozsiahla, hneď ráno bola o súčinnosť požiadaná aj Letka Ministerstva vnútra SR. Na miesto smerovali psovodi so psami aj špecialisti na prácu s dronmi. Záchranári smerujúci hore Tichou dolinu napokon stretli trojicu bez zranení. "Turisti boli len premočení po noci strávenej v doline. Následne boli transportovaní terénnym služobným vozidlom do ubytovacieho zariadenia," dodáva HZS.