Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

I. Janckulík: Záujmy regiónu by mali prevážiť stranícku príslušnosť

Igor Janckulík chce preniesť do činnosti krajského parlamentu viacročné skúsenosti s etablovaním dobrovoľníckeho združenia a efektívnej spolupráce medzi rôznymi zložkami záchranárov.

Krušetnica 19. novembra (TASR) – Jeden z hlavných zástupcov Oravského záchranného systému Igor Janckulík z Krušetnice v námestovskom okrese chce ako novozvolený nezávislý poslanec Žilinského samosprávneho kraja preniesť do činnosti krajského parlamentu viacročné skúsenosti s etablovaním dobrovoľníckeho združenia a efektívnej spolupráce medzi rôznymi zložkami záchranárov.

Nedávne voľby boli pre 45-ročného podnikateľa úplne prvým pokusom na aktívny vstup do politiky. „K definitívnemu rozhodnutiu premiérovo niekam kandidovať ma motivovala snaha pomôcť ako celku nášmu pokrivkávajúcemu regiónu s citeľne sa zhoršujúcimi službami, klesajúcou kúpnou silou a nedostatočným počtom turistických návštevníkov,“ uviedol pre TASR.

Jednoznačný volebný triumf ho prekvapil, hoci cítil značnú podporu okolia. „Zarazili ma však hneď prvé kontakty s reálnou politikou krátko po zvolení. Dúfal som, že to funguje trochu inak a nepôjde len o stranícku príslušnosť a členstvo v tom či onom poslaneckom klube. Navrhol som, aby sme sa stretli všetci oravskí poslanci a dali sa dokopy, no narazil som na tvrdé stranícke mantinely,“ skonštatoval.

„Orava Rescue System si preskákal náročnú cestu, kým sme si bez akejkoľvek podpory vytvorili zázemie a presvedčili širokú verejnosť. Podarilo sa nám stmeliť množstvo záchranárskych zložiek, ktoré predtým postupovali samostatne. Bolo by fajn, keby sa to obdobne podarilo aj v politike. Odhodenie úzkych straníckych tričiek bude určite väčším problémom, ale stojí to za pokus,“ dodal Janckulík.