Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Jozef Viskupič menoval riaditeľa Úradu Trnavského samosprávneho kraja

Na archívnej snímke vľavo Jozef Viskupič Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Július Fekiač nahradil vo funkcii Ľuboša Dušeka, ktorý bol po nástupe nového vedenia odvolaný. Riadením kancelárie predsedu TTSK je poverený Peter Markovič.

Trnava 10. januára (TASR) – Nového riaditeľa Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) predstavil v stredu predseda Jozef Viskupič. Július Fekiač nahradil vo funkcii Ľuboša Dušeka, ktorý bol po nástupe nového vedenia odvolaný. Riadením kancelárie predsedu TTSK je poverený Peter Markovič.

Július Fekiač pôsobil doteraz na Magistráte hlavného mesta Bratislava, na ministerstve spravodlivosti a na Úrade vlády v čase premiérky Ivety Radičovej ako vedúci služobného úradu. Viskupič si cení, že sa Fekiača podarilo získať pre prácu v trnavskej krajskej samospráve, povedal, že "nie je veľa ľudí so skúsenosťami tohto typu".

Predseda avizoval, že na Úrade TTSK príde k personálnemu šetreniu a v blízkom čase pripravia zmenu jeho organizačnej štruktúry. Nebude sa už počítať s päťzložkovým riadením a zrušia posty riaditeľov sekcií. Ku koncu kalendárneho roka skončili vo funkciách riaditelia sekcií riadenia úradu Jozef Behúl, verejnej správy Štefan Murárik, regionálneho rozvoja Marek Turanský, tiež najbližší spolupracovník predchádzajúceho predsedu Tibora Mikuša Juraj Štaffa a riaditeľ odboru ľudských zdrojov a miezd Eduard Bednárik. Až na Turanského mali všetci odísť do dôchodku.

Viskupič nevylúčil zmeny aj na iných riadiacich postoch, napríklad v kultúrnych inštitúciách ako galérie, divadlo a ďalšie, pričom sa pri rozhodovaní bude opierať o odborné stanoviská a na každé uvoľnené miesto bude vypísaný konkurz. Dodal, že dúfa, že v tomto smere už pominú politické tlaky a "politici si dajú pokoj".