Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

K urnám v Čavoji a Temeši chodia miestni i chatári

Na Slovensku sa dnes o 7.00 hod. začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej SR. Na snímke voliči prichádzajú do volebnej miestnosti v Čavoji 30. septembra 2023. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Predsedníčka miestnej volebnej komisie Alena Trepáčová priblížila, že v Čavoji je 472 oprávnených voličov.

Čavoj/Temeš 30. septembra (TASR) - Miestni i chatári doposiaľ volili v podhorských obciach Čavoj a Temeš v okrese Prievidza. K urnám podľa tamojších komisií prichádzali už od otvorenia volebných miestností.

Do miestnosti v kultúrnom dome v Čavoji prišiel so svojou manželkou i Peter z Bratislavy. "Pochádzam z Čavoja, vybavili sme si hlasovací preukaz, že budeme voliť tu, mám tu rodičovský dom," priblížil pre TASR. Od svojho hlasu podľa neho i s manželkou očakávajú, že sa smerovanie krajiny uberie normálnym spôsobom, nie extrémom na jednu alebo druhú stranu. "Poslancom, aby išlo o Slovensko a nie iba o vlastný prospech," podotkol.

Predsedníčka miestnej volebnej komisie Alena Trepáčová priblížila, že v Čavoji je 472 oprávnených voličov. "Voliť boli skôr miestni, ale boli už voliči aj s hlasovacími preukazmi," poznamenala Trepáčová. Predsedníčka očakáva, že v obci bude vysoká účasť, ľudia totiž podľa nej majú o voľby záujem. "Chodili už od rána, prvých sme už mali o 7.15 h.

Menší počet oprávnených voličov je v susednom Temeši. Predsedníčka tamojšej komisie Darina Blahová priblížila, že v obci je ich 177. "Ľudia chodia už od rána, už od 7.00 h sme mali prvého hneď ako sme otvorili miestnosť. Zatiaľ chodili len miestni, jeden, ktorý využil hlasovací preukaz, je z komisie. Ľudia voliť chodia, ale podľa toho, aké sú voľby. Keď sú voľby starostu, chodí ich viac, keď sú do Národnej rady SR, chodí ich menej, lebo nepoznajú tých ľudí a nevedia, koho môžu voliť," doplnila Blahová.

K volebnej urne prišla i Mária z Temeša. "Očakávam, že sa snáď budeme mať lepšie. Každý očakáva, že bude len lepšie," podotkla Mária.