Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Košiciach zrekonštruujú most na Moskovskej

Ilustračné foto. Foto: TASR

Súčasťou projektu budú okrem samotnej rekonštrukcie mostného telesa aj demontáž a dočasné ukotvenie trolejového vedenia.

Košice 14. októbra (TASR) – Mesto Košice pripravuje rekonštrukciu mosta na Moskovskej triede, ktorý preklenuje Triedu KVP. Oprava je potrebná z dôvodu zlého technického stavu mostnej konštrukcie a nefunkčnej hydroizolácie. Stavba bude financovaná z vlastných prostriedkov, predpokladaná cena zákazky vo verejnom obstarávaní je zhruba 1,8 milióna eur bez DPH. Informoval o tom magistrát mesta.

Do súťaže na zákazku "Mostný objekt Trieda KVP – Moskovská – rekonštrukcia" sa môžu záujemcovia prihlásiť do 30. októbra. Hlavným kritériom je najnižšia ponúknutá cena za zhotovenie diela. Lehota na dokončenie diela je päť mesiacov. Počas stavebných prác bude doprava v danom úseku v mestskej časti Sídlisko KVP obmedzená v zmysle schváleného projektu dočasného dopravného značenia. 

"Predmetom zákazky sú stavebné práce na rekonštrukcii mostného objektu, jeho súčastiach, príslušenstve a na súvisiacich zariadeniach vrátane ochrany spodnej stavby, odvodnenia, dopravného značenia, terénnych úprav, dodávok stavebných výrobkov či materiálov s ich dopravou na miesto použitia a iné," uviedol magistrát.

Súčasťou projektu budú okrem samotnej rekonštrukcie mostného telesa aj demontáž a dočasné ukotvenie trolejového vedenia, preložka trolejového vedenia, napájacích a spätných káblov Dopravného podniku mesta Košice, preložka verejného osvetlenia, optického kábla a pod.