Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Košice zvažujú zníženie poplatkov za parkovanie pre elektromobily

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

V súvislosti so spoplatneným parkovaním v meste primátor Richard Raši v roku 2015 avizoval pre elektromobily bezplatné parkovanie.

Košice 9. apríla (TASR) – Mesto Košice zvažuje možnosť zníženia poplatkov za parkovanie pre elektromobily. Potvrdil to vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jozef Marko. "V prípade spoločenskej objednávky zvážime aj využívanie bus pruhov pre elektromobily," uviedol pre TASR.

Mesto sa podľa neho dlhodobo usiluje podporiť elektromobilitu a víta každú aktivitu, ktorá môže prispieť k väčšiemu využívaniu elektromobilov, a tým aj ku skvalitneniu životného prostredia. Ide napríklad o budovanie nabíjacích staníc, ktorých je v Košiciach niekoľko. Stanica od spoločnosti VSE pri Jakabovom paláci bola vôbec prvou verejnou nabíjacou stanicou na Slovensku. Košice v roku 2014 ako prvé slovenské mesto zaradilo do MHD elektrobusy. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) ich má celkovo 14.

V súvislosti so spoplatneným parkovaním v meste primátor Richard Raši v roku 2015 avizoval pre elektromobily bezplatné parkovanie, "aby tí, ktorí sa rozhodli, že zainvestujú do takéhoto momentálne drahšieho auta, mali určitú finančnú výhodu za to, že myslia ekologicky".

"Hľadáme s parkovacou spoločnosťou riešenie, aby bolo avízo pána primátora dodržané," uviedol v tejto súvislosti Marko pre TASR.