Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Poslanci v Kremnici prerozdelili rezervný fond na viaceré investície

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Výsledok hospodárenia za rok 2023 je 608.663 eur, z toho tvorba rezervného fondu predstavuje 525.915 eur.

Kremnica 2. mája (TASR) - Vypracovanie viacerých projektových dokumentácií, spolufinancovanie projektu kompostárne či nákup nového minibusu plánuje kremnická samospráva financovať z rezervného fondu. O prerozdelení prostriedkov na jednotlivé investície z rezervného fondu rozhodli mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní.

Ako vyplýva z prijatých uznesení, výška rezervného fondu bola ku koncu minulého roka približne 475.841 eur. Výsledok hospodárenia za rok 2023 je 608.663 eur, z toho tvorba rezervného fondu predstavuje 525.915 eur.

Poslanci na rokovaní schválili použitie rezervného fondu mesta Kremnica za rok 2023 v celkovej výške 880.000 eur v roku 2024 na splácanie istín úveru, splácanie istín lízingov a krytie schodku kapitálového rozpočtu mesta a prípadné odstránenie havarijného stavu majetku mesta.

Ako uvádza samospráva na svojej internetovej stránke, podľa primátora Martina Novodomca sú investície do projektových dokumentácií základným predpokladom na realizáciu viacerých kľúčových projektov v meste.

Rovnako dôležitá je podľa neho aj podpora rozbehnutých projektov, pričom jednou z najdôležitejších akcií je rekonštrukcia bytovky na Štúrovej ulici, kde sú zdroje určené na neoprávnené výdavky. Prostriedky, ktoré poslanci vyčlenili na spolufinancovanie dostavby kompostárne, použijú na osvetlenie areálu a externý manažment.

Peniaze z rezervného fondu pôjdu aj na dobudovanie parkovísk na Skalke, budovanie kontajnerového stojiska v tejto lokalite či nákup minibusu jazdiaceho na Skalku.