Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Do čistenia lesov v okolí Krompách sa zapoja aj žiaci miestnych škôl

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Trávnaté porasty zbavia neporiadku žiaci Základnej školy na Ulici SNP a študenti Súkromnej spojenej školy SEZ vyčistia okolie školy pod Bačovým vrchom.

Krompachy 7. apríla (TASR) – Žiaci a študenti škôl v Krompachoch sa dnes už po ôsmy raz zapoja do jarného upratovania lesných porastov v okolí mesta. Čistiť budú najmä trávnaté plochy pod lesom a lesné turistické chodníky, na ktorých sa nachádza najviac odpadu.

"Žiaci Základnej školy na Zemanskej ulici vyčistia lesné porasty v okolí Čardy, gymnazisti sa zapoja do upratovania Líščieho vrchu. Žiaci Špeciálnej základnej školy na Ulici SNP vyčistia od plastových a sklenených fliaš les nad garážami v lokalite Pod skalkou a žiaci Základnej školy na Maurerovej ulici budú zbierať odpad vedľa panelovej cesty smerom na Plejsy," uvádza sa na internetovej stránke mesta Krompachy. Žiaci vyčistia aj priľahlé ulice v smere na železničnú stanicu. Trávnaté porasty zbavia neporiadku žiaci Základnej školy na Ulici SNP a študenti Súkromnej spojenej školy SEZ vyčistia okolie školy pod Bačovým vrchom.

"Každoročne sa do jarného upratovania zapojí približne 200 až 250 žiakov a študentov, pričom každá skupina nazbiera okolo 30 vriec odpadu," píše sa ďalej na mestskej internetovej stránke. Do upratovania sa okrem žiakov môžu zapojiť aj obyvatelia Krompách.