Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Výpis známok si v Košickom kraji preberá vyše 23.100 stredoškolákov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Už druhý rok v rade majú študenti o jeden deň prázdnin menej, keďže polročné voľno sa zrušilo.

Košice 31. januára (TASR) - Výpis z polročného hodnotenia v stredu dostáva 23.103 žiakov stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK). Oproti minulému školskému roku je to menej o zhruba 100 študentov. Svoje prvé stredoškolské hodnotenie dostane 6837 prvákov, informoval Úrad KSK.

KSK je zriaďovateľom 64 stredných škôl. Ide o 18 gymnázií, dve konzervatóriá, dve spojené školy, päť obchodných akadémií, dve hotelové akadémie, päť stredných priemyselných škôl, štyri stredné zdravotnícke školy, jednu školu umeleckého priemyslu, jednu strednú športovú školu a 24 stredných odborných škôl.

"Verím, že polročné hodnotenie nebude pre žiakov strašiakom, ale bude mať skôr motivačný účinok," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Už druhý rok v rade majú študenti o jeden deň prázdnin menej, keďže polročné voľno sa zrušilo. Školy majú na výber, či hodnotenie úsilia študentov vydajú elektronicky alebo ostanú pri papierovej forme. Zákon hovorí o tom, že výpis nie je verejnou listinou, informoval kraj.