Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Košický kraj schválil program hospodárskeho a sociálneho rozvoja

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V programe sa zameral najmä na kompetencie vyššieho územného celku a miest a obcí. Ciele boli definované v oblastiach, ktoré vie kraj zo svojej úrovne reálne ovplyvniť.

Košice 8. decembra (TASR) - Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) Košického samosprávneho kraja (KSK) na roky 2023 - 2027 v piatok schválili krajskí poslanci. Ide o kľúčový dokument, v ktorom si vyšší územný celok stanovuje svoju víziu a ciele, ktoré plánuje v najbližších rokoch dosiahnuť.

"Víziou župy je byť do roku 2030 sociálnejší, zelenší, dostupnejší, inteligentnejší a pracovne atraktívnejší kraj, a tak zvýšiť životnú úroveň obyvateľov," informoval KSK. V programe sa zameral najmä na kompetencie vyššieho územného celku a miest a obcí. Ciele boli definované v oblastiach, ktoré vie kraj zo svojej úrovne reálne ovplyvniť.

Z dôvodu hodného osobitného zreteľa rokovali poslanci aj o predĺžení nájmu pre Integračné centrum Košického kraja na ďalší rok. "Centrum bude aj naďalej sídliť na Strojárenskej 3 v Košiciach a bezodplatne pomáhať cudzincom utekajúcim pred vojnou s hľadaním ubytovania, práce, vzdelania či administratívnymi úkonmi. Od svojho založenia poskytlo osobne, telefonicky, písomne alebo v teréne približne 3500 konzultácií, ubytovalo viac než 300 klientov a v rámci humanitárnej pomoci poskytlo balíčky na zariadenie domácnosti pre viac ako 50 rodín," uviedol samosprávny kraj.

Zastupiteľstvo KSK sa na najbližšom zasadnutí zíde 19. februára 2024.