Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Kúpele Trenčianske Teplice začnú v stredu odstraňovať 80-metrový komín

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Železobetónový komín postavili v roku 1968 v areáli bývalého hospodárskeho dvora miestnych kúpeľov.

Trenčianske Teplice 24. októbra (TASR) - Spoločnosť Kúpele Trenčianske Teplice začne v stredu (25. 10.) s postupným odstraňovaním 80 metrov vysokého komína v širšom centre Trenčianskych Teplíc. Informoval o tom Daniel Oriešek z marketingového oddelenia kúpeľov.

Železobetónový komín postavili v roku 1968 v areáli bývalého hospodárskeho dvora miestnych kúpeľov. V minulosti slúžil v ich tepelnom hospodárstve na odvádzanie spalín z kotlových jednotiek, ktoré spaľovali pôvodne tuhé palivo a neskôr zemný plyn.

"Vzhľadom na úspešne ukončenú decentralizáciu tepelného hospodárstva kúpeľmi v roku 2016 už dlhšie neplní svoju funkciu. Napriek jeho stále dobrému technickému stavu ide o dubiózny majetok, ktorého neskoršia asanácia by znamenala vyššie finančné náklady," uviedol Oriešek.

Búracie práce a likvidácia odpadu podľa neho nepredstavujú žiadne ekologické riziko, budú zabezpečené odborne spôsobilou spoločnosťou bez použitia trhaviny. Práce budú do výšky asi 25 metrov vykonané postupným ručne a následne už zo zeme strojovým rozoberaním. Práce by mali ukončiť asi za 90 dní.