Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Levickú nemocnicu prevzala skupina Agel, chcú ju modernizovať

Ilustračná snímka Foto: TASR - Jana Holubčíková

Prvé investície by mali ísť do nového prístrojového vybavenia, zdravotníkov čaká postupný prechod na moderné manažérske riadenie.

Levice 18. septembra (TASR) - Levickú nemocnicu prevádzkuje od 15. septembra spoločnosť Agel SK, tá sa postupne začlení do takzvaného západného klastra, ktorý združí Nemocnicu Zlaté Moravce, Nemocnicu Levice a Všeobecnú nemocnicu Komárno. Ako TASR informovala Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá nemocnicu manažérsky riadi, nitrianski krajskí poslanci v júni tohto roka odsúhlasili vstup skupiny Agel do Nemocnice s poliklinikou Levice.

Na jej prenájme na 20 rokov sa uznieslo zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja, pričom vstupom skupiny od 15. septembra zdravotnícke zariadenie prešlo na nový názov - Nemocnica Levice. "Agel v prvom rade plánuje stabilizovať personálnu situáciu a spustiť nový dlhodobý investičný program s cieľom modernizácie a rozvoja nemocnice. Celková čiastka, ktorá by mala byť preinvestovaná do levickej nemocnice, bude takmer 8,3 milióna eur," povedala Sivá.

Prvé investície by mali ísť do nového prístrojového vybavenia, zdravotníkov čaká postupný prechod na moderné manažérske riadenie. "Pacienti majú od dnešného dňa možnosť komunikovať s nemocnicou online, aktuálne informácie sa dozvedia prostredníctvom novej webstránky. V súčasnosti nemocnica zamestnáva približne 600 zamestnancov. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160.000 obyvateľov, ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji," vysvetlila tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK.

"Našou prioritou je zabezpečiť modernizáciu a rozvoj levickej nemocnice. Dúfame, že naše investície a manažérske riadenie sa prejaví rastom kvality zdravotníckych služieb pre obyvateľov celého regiónu," dodal predseda predstavenstva spoločnosti Agel SK Michal Pišoja.