Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Májový kvet bude bohatší o nové sprievodné podujatia

Posledná možnosť prihlásiť ukážky svojej tvorby, výpestky či iné výrobky bude v pondelok 16. apríla na mestskom úrade.

Trnava 14. apríla (TASR) – Pestovatelia kvetov a okrasných rastlín, aranžéri a umelci už nemajú veľa času na to, aby sa prihlásili na jarný festival Májový kvet, ktorý sa bude konať 10. a 11. mája v Trnave. Posledná možnosť prihlásiť ukážky svojej tvorby, výpestky či iné výrobky bude v pondelok 16. apríla na mestskom úrade. Cieľom organizátorov je priniesť návštevníkom festivalu široký sortiment kvetín, okrasných rastlín a drevín, suché a umelé kvety, semená, doplnkový materiál i obalovú techniku či keramiku.

Súčasťou podujatia budú aj poradenská činnosť a odborná literatúra, originálne umeleckoremeselné výrobky v podobe bytových doplnkov, bižutérie či šperkov. „Nebude chýbať ani kultúrny program a pribudnú nové sprievodné aktivity v podobe módnych prehliadok mladých odevných návrhárov, ukážok aranžovania kvetov, trhu mladých trnavských umelcov, literárneho stretnutia pre maličkých a mamičky v Knižnici Juraja Fándlyho, tvorivej dielne pre deti. A chýbať nebude ani odborná prednáška pre záhradkárov,“ uvádzajú organizátori.

Festival Májový kvet sa bude tento rok konať už po tretí raz. Podujatie sa pôvodne organizovalo pri príležitosti Dňa matiek. Pre pozitívny ohlas verejnosti sa neskôr obohatilo o ponuku rôznorodých aktivít spojených s krásou kvetov, žien, kreatívnosťou v oblasti užitého umenia a túžbou skrášľovať svoje okolie.