Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Mesto Nitra vyhlásilo v lokalite Orechov dvor mimoriadnu situáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Tomáš Doboš

Na Orechovom dvore sa už začiatkom roka rozšírili ploštice, oznámené boli aj prípady svrabu. Mesto sa snaží situáciu riešiť pomocou dôslednej dezinfekcie bytov.

Nitra 18. júna (TASR) – Nitrianska radnica v pondelok vyhlásila mimoriadnu situáciu v časti Orechov dvor, kde mesto ubytováva neplatičov a neprispôsobivých občanov. Prijaté opatrenia sa vynútila nepriaznivá hygienická situácia v bytoch nižšieho štandardu, kde v súčasnosti žije niekoľko stoviek obyvateľov.

Na Orechovom dvore sa už začiatkom roka rozšírili ploštice, oznámené boli aj prípady svrabu. Mesto sa snaží situáciu riešiť pomocou dôslednej dezinfekcie bytov. Aby ju bolo možné vykonať dôkladne a vo všetkých priestoroch, vyhlásilo mesto na Orechovom dvore mimoriadnu situáciu, počas ktorej „...budú vykonávané dezinfekčné práce smerujúce k odvráteniu následkov mimoriadnej udalosti, ktoré majú negatívny vplyv na život a zdravie," informoval magistrát.

V priebehu zásahu sú nájomcovia povinní sprístupniť byty a odovzdať kľúče od nich zamestnancovi mestského podniku Službyt Nitra. „Počas vykonávania odbornej dezinfekcie sú všetci obyvatelia povinní riadiť sa pokynmi sociálnych pracovníkov mesta Nitra, správcovskou spoločnosťou Službyt Nitra, vykonávateľom dezinfekcie, mestskou políciou a Policajným zborom SR. V prípade nedodržania tohto nariadenia bude nájomca s okamžitou platnosťou deložovaný z lokality Orechov dvor," uvádza sa vo vyhlásení radnice.