Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Zlaté Moravce nechce nahrádzať detské ihriská parkoviskami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa primátora magistrát mesta nikdy neuvažoval a ani neuvažuje o búraní alebo odstránení žiadneho ihriska.

Zlaté Moravce 18. júla (TASR) – Obyvatelia Zlatých Moraviec petíciou vyjadrili svoj nesúhlas s rozširovaním parkovacích miest na úkor detského ihriska s pieskoviskom na Brezovej ulici v Zlatých Moravciach. Petíciu, ktorú podpísalo 173 osôb, doručili na mestský úrad. Prednosta úradu Marián Kováč tvrdí, že mesto nemá záujem budovať parkoviská či iné spevnené plochy určené pre motorové vozidlá na parcelách, na ktorých sa nachádzajú detské ihriská i rôzne oddychové zóny.

„Už niekoľko týždňov systematicky, opakovane dementujeme poplašnú správu o zámere zlikvidovať detské ihrisko na Brezovej ulici kvôli vybudovaniu nového parkoviska. Napriek tomu sa podarilo vyvolať medzi obyvateľmi Zlatých Moraviec paniku, ktorá vyústila do zorganizovania petície,“ skonštatoval Kováč.

Podľa prednostu zlatomoraveckého mestského úradu boli signatármi petície nielen obyvatelia mesta, ale aj občania z iných obcí, dokonca aj z iných okresov. „Absentuje však akýkoľvek racionálny impulz, elementárny dôvod na takýto prejav odporu. Magistrát mesta nikdy neuvažoval a ani neuvažuje o búraní alebo odstránení predmetného ihriska, a zatiaľ ani žiadneho iného ihriska,“ uviedol Kováč. Mesto si podľa jeho slov uvedomuje skutočnosť, že sa v Zlatých Moravciach rovnako ako v iných mestách začína prejavovať akútny nedostatok odstavných plôch pre parkovanie motorových vozidiel v uliciach a na mestských sídliskách. „Už v tomto roku plánujeme začať tento problém riešiť, avšak výlučne na základe diskusie a súhlasu dotknutých obyvateľov,“ zdôraznil prednosta.