Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Michalovce chcú zrekonštruovať telocvičňu ZŠ na Švermovej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Zrekonštruovať by mali v prípade schválenia žiadosti vnútorné priestory telocvične, a to strechu a vykurovanie. Maximálna výška žiadaného príspevku na jeden projekt je 150.000 eur.

Michalovce 25. septembra (TASR) – Michalovská samospráva chce zrekonštruovať telocvičňu Základnej školy (ZŠ) na Švermovej ulici. Získať by na to chcela nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Mestskí poslanci podporili projekt na svojom ostatnom zasadnutí.

Zrekonštruovať by mali v prípade schválenia žiadosti vnútorné priestory telocvične, a to strechu a vykurovanie. Maximálna výška žiadaného príspevku na jeden projekt je 150.000 eur, výška povinného spolufinancovania je minimálne 10 percent z celkových oprávnených výdavkov. Objem financií potrebných na zrealizovanie všetkých prác v telocvični je 270.000 eur.

Budova školy bola komplexne rekonštruovaná v rokoch 2010 až 2012, okrem telocvične a spojovacej chodby. "Získaný NFP bol vypočítaný benchmarkom v závislosti od počtu žiakov školy a ten určoval možnú výšku pre rekonštrukčné práce, preto bola budova telocvične vyňatá z rekonštrukčných prác," uvádza sa v predloženej dôvodovej správe.

Mesto je zriaďovateľom ôsmich ZŠ. Školu na Švermovej ulici navštevuje v tomto školskom roku spolu 630 žiakov.