Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Mikuláš zavítal aj do Bratislavy, navštívil choré deti v nemocnici

Príchod Mikuláša, anjela a čertov na koči na Petržalské vianočné trhy. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mikulášske oslavy vyvrcholili na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, kde už najmenších Bratislavčanov privítal aj na ľadovej ploche Mikuláš, v kostýme ktorého sa skrýval primátor.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Slovenská metropola pripravila pri príležitosti dnešných mikulášskych osláv pre najmenších Bratislavčanov viacero podujatí.

Tie sa začali návštevou primátora hlavného mesta Milana Ftáčnika na Klinike detskej pneumológie v Nemocnici Podunajské Biskupice. Pôsobí tu vysoko špecifické medicínske pracovisko na Slovensku a v súčasnosti je tu hospitalizovaných 20 detí.

Mikulášska delegácia na čele s primátorom sa následne presunula do Materskej školy na Podzáhradnej ulici. Samospráve mestskej časti Podunajské Biskupice sa totiž podarilo zrekonštruovať priestory bývalého služobného bytu a vytvoriť tam novú triedu pre 19 detí, ktoré ju navštevujú od pondelka (3. 12.).

Mikulášske oslavy vyvrcholili na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, kde už najmenších Bratislavčanov privítal aj na ľadovej ploche Mikuláš, v kostýme ktorého sa skrýval primátor. Rozdávať dobroty pre vyše stovku detí pomáhal aj Anjel, ktorého zase stvárnila starostka Starého Mesta Tatiana Rosová.