Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Mladíkovi z Košíc hrozí za prepadávanie dievčat 12 rokov väzenia

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mladíka, ktorý bol už viackrát súdne trestaný, obvinili zo zločinu lúpeže, zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu krádeže.

Košice 17. apríla (TASR) - Košickí kriminalisti vypátrali 22-ročného Róberta z Košíc, ktorý niekoľkokrát prepadol a ohrozoval mladé Košičanky. Mladíka, ktorý bol už viackrát súdne trestaný, obvinili zo zločinu lúpeže, zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu krádeže. Informovala o tom dnes hovorkyňa košických krajských policajtov Jana Mésarová.

"Svojím konaním pod hrozbou násilia bránil užívať osobnú slobodu poškodených dievčat, ku skutku sa v plnej miere priznal," uviedla Mésarová. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12-ročné väzenie.

Košičan v januári v noci prepadol na Čínskej ulici 20-ročné dievča, vyhrážal sa mu s nožom v ruke a donútil ho, aby s ním išlo do rekreačnej chaty v oblasti Košice-Moňov potok. Tam od neho žiadal, aby mu urobilo striptíz. Mladá žena ušla až ráno, neutrpela žiadne zranenia.

Vlani v septembri obvinený ohrozoval 14-ročné dievča na Adlerovej ulici. Dievčinu takisto donútil, aby s ním odišla do chatky. Tam sa vypýtala na malú potrebu a utiekla. V chatke nechala kabelku, notebook, mobilný telefón, kozmetiku, peňaženku s finančnou hotovosťou, kartu na MHD a zdravotnú kartu poistenca. Krádežou vecí poškodenej dievčine spôsobil škodu cca 350 eur. K jej zraneniu nedošlo.

V októbri 2011 na Lidickom námestí pribehol obvinený Košičan k 18-ročnej dievčine, ktorú ťahal hore schodmi vo vchode obytného domu. Vyhrážal sa jej zabitím a pustil ju, keď začala kričať. Dievča nezranil.