Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Most-Híd podporí v druhom kole volieb predsedu BBSK V. Maňku

Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimír Maňka (vpravo). Foto: FOTO TASR/Dušan Hein

Za Maňku sa postavili pred druhým kolom nielen jeho podporovatelia z prvého kola, ale okrem Mosta-Híd aj NOVA Daniela Lipšica.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Krajské predsedníctvo strany Most-Híd v Banskej Bystrici podporí v druhom kole volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimíra Maňku. TASR o tom dnes informoval krajský predseda strany Zsolt Simon.

"Považujeme za nesprávne dať šancu človeku, kandidátovi krajnej pravice, ktorý v minulosti prejavoval extrémistické názory, aby sa stal predsedom vyššieho územného celku," povedal Simon na adresu Mariána Kotlebu.

Za Maňku sa postavili pred druhým kolom nielen jeho podporovatelia z prvého kola, ale okrem Mosta-Híd aj NOVA Daniela Lipšica. Za Maňku sa postavili aj banskobystrickí mestskí poslanci. Sú presvedčení, že extrémizmus a neznášanlivosť nepomáhajú riešiť ťažké spoločenské a hospodárske problémy v meste a kraji. Strana SDKÚ-DS nepodporí v druhom kole volieb predsedu BBSK ani jedného z kandidátov.

Druhé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 23. novembra. Voliči hlasujú tak, že krúžkujú svojho favorita. Ak chce volič odovzdať hlas svojmu favoritovi, musí byť v čase volieb v mieste trvalého bydliska, tiež by si doma nemal zabudnúť občiansky preukaz. Tým sa totiž musí preukázať volebnej komisii.