Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Motocyklista v Môlči narazil do oplotenia domu, teraz ho čaká operácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

S blížiacim sa víkendom polícia upozorňuje, že podľa štatistík väčšinu dopravných nehôd s motocyklistami eviduje práve počas voľných dní.

Banská Bystrica 14. júna (TASR) – Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu 26-ročného motocyklistu, ktorá sa stala v piatok ráno v Môlči. Vodič obchádzal jamu na ceste a v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, zišiel mimo cesty, kde narazil do oplotenia domu. Utrpel zranenia ruky a čaká ho operácia. TASR o tom informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

S blížiacim sa víkendom polícia upozorňuje, že podľa štatistík väčšinu dopravných nehôd s motocyklistami eviduje práve počas voľných dní.

"Apelujeme na motocyklistov, aby si uvedomili zodpovednosť, ktorú majú počas jazdy na motorke nielen voči sebe, ale i ostatným účastníkom na cestách. Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť jazdu stavu cesty, počasiu a ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať. Pocit voľnosti a eufórie je síce počas jazdy na dvoch kolesách na nezaplatenie, ale o to bolestivejšie a tragickejšie môžu byť následky pádu," uviedla hovorkyňa.

Najčastejšou príčinou, ktorá sa podpisuje pod nehody motocyklistov, je prekročenie povolenej rýchlosti a porušenie povinností vodiča.