Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Múzeum v Hlohovci otvára jarný cyklus vlastivedných prednášok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vstup na všetky prednášky je bezplatný.

Hlohovec 15. apríla (TASR) - Vlastivedné múzeum v Hlohovci spúšťa v utorok (16. 4.) cyklus jarných prednášok. Záujemcovia sa môžu počas piatich aprílových a májových utorkov v priestoroch výstavnej siene múzea na Rázusovej ulici dozvedieť zaujímavosti z histórie i prírody regiónu, ale tento raz i exotického zahraničia. Informovalo o tom múzeum.

Na prednáškach vystúpia odborní zamestnanci múzea. Do zahraničia pozve hneď prvá, Miroslava Malovcová Staníková bude hovoriť o Nepále - krajine farieb. Tohtoročným hosťom podujatia bude Anna Jónásová, spoluautorka publikácie o významnom tlačiarovi Petrovi Bornemiszovi, 23. apríla porozpráva o sile jeho tlačeného slova.

Peter Novosedlík sa 30. apríla bude venovať histórii rodu Erdődy, ktorý vlastnil Hlohovský zámok a panstvo. Polachnové - neznáma perla Hlohovecka zaujala Branislava Vargu, 7. mája sa bude venovať lokalite vzácnej fauny očami entomológa. Marián Kamenčík 14. mája pozve záujemcov na prehliadku umeleckých diel vo verejnom priestore Hlohovca.

Záverečná prednáška riaditeľa múzea Jozefa Urminského o Hlohovskom hrade a zámku bude 18. mája súčasťou bohatého programu Noci múzeí a galérií. Vstup na všetky prednášky je bezplatný.