Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V mestskej knižnici v Myjave pribudli nové knihy a regály

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Maroš Černý

Nákup bol realizovaný v rámci projektu s názvom Nákup kníh, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia (FPU).

Myjava 19. decembra (TASR) - V Mestskej knižnici v Myjave pribudlo v druhej polovici roku 162 nových kníh. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Nákup bol realizovaný v rámci projektu s názvom Nákup kníh, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia (FPU). "V ponuke nájdeme doteraz chýbajúce a žiadané tituly a knižné novinky či už z oblasti beletrie, kníh na pokračovanie, alebo odbornej a náučnej literatúry, z oblasti psychológie, pedagogiky, filozofie, sociológie, didaktiky," doplnil Hrin.

Celkové náklady na projekt boli vo výške 1602,46 eura, z toho v rámci dotácie poskytol fond 1500 eur, mesto sa podieľalo na spolufinancovaní sumou 102,46 eura.

V novembri pribudlo v knižnici aj 29 kusov nových regálov do oddelenia pre dospelých v rámci projektu "výmena interiérového vybavenia mestskej knižnice". "Ten takisto z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Celkové náklady na realizáciu projektu boli 5273 eur, z toho FPU poskytol knižnici dotáciu vo výške 5000 eur," doplnil hovorca.