Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Fakulta Univerzity Komenského a UNM sa dohodli na prevode pozemkov

Lekárska fakulta UK. Foto: teraz.sk

K dohode došlo na štvrtkovom (15. 2.) rokovaní. Zúčastnili sa ho zástupcovia ministerstva zdravotníctva, UNM a LF UK.

Bratislava/Martin 19. februára (TASR) - Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského (JLF UK) a Univerzitná nemocnica Martin (UNM) sa dohodli na prevode pozemkov potrebných na výstavbu novej martinskej nemocnice. Pre TASR to potvrdilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

"Výsledok rokovania dopadol podľa očakávania pozitívne. JLF UK a UNM sa dohodli na prevode pozemkov pod nemocnicou bez námietok. Prevod pozemkov bude formálne zrealizovaný v priebehu najbližších dvoch týždňov,"
uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia rezortu.

V prípade novej nemocnice v Martine ide podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) o zásadný posun a veľmi pozitívnu správu. "Prevod pozemkov bude zrealizovaný v priebehu najbližších týždňov. Na pravidelnej báze sa informujem o tom, ako prebieha realizácia tohto projektu tak, aby sme neprišli ani o jedno euro, ktoré môžeme z Bruselu využiť na zlepšenie slovenského zdravotníctva," povedala.

K dohode došlo na štvrtkovom (15. 2.) rokovaní. Zúčastnili sa ho zástupcovia ministerstva zdravotníctva, UNM a JLF UK.

Riaditeľ UNM Peter Durný koncom januára upozornil na to, že pri projekte novej martinskej nemocnice sú vážne prekážky. Poukázal okrem iného na to, že nie sú vyrovnané stavebné pozemky, ktoré sú vo vlastníctve JLF UK. Vyrovnané nie sú ani pozemky, ktoré patria súkromníkom a týkajú sa prístupovej cesty. Rezort avizoval, že plánuje rokovania aj s nimi. V súčasnosti sa aktualizovali znalecké posudky a po ich doručení má prebehnúť bezodkladné stretnutie o výkupe.