Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Na Gemeri sa voľby začali bez problémov, v Štítniku menili miestnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Volebné miestnosti sa načas otvorili aj v okrese Rožňava, v ktorom je vytvorených celkom 88 volebných okrskov.

Rimavská Sobota/Revúca/Rožňava 30. septembra (TASR) - V okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava regiónu Gemer sa predčasné parlamentné voľby začali načas a bez komplikácií. V obci Štítnik ešte v piatok (29. 9.) z technických príčin zmenili miesto konania volieb. Pre TASR to uviedli predsedníčky okresných volebných komisií (OVK).

V okresoch Rimavská Sobota a Revúca sa o 7.00 h otvorilo všetkých 217 volebných okrskov, z toho 151 v rimavskosobotskom okrese a 66 v okrese Revúca. "Všetky volebné miestnosti sa otvorili, momentálne nemáme žiadne problémy a všetko ide, ako má," priblížila pre TASR Karina Rosiarová, predsedníčka OVK, ktorá zastrešuje oba okresy.

Volebné miestnosti sa načas otvorili aj v okrese Rožňava, v ktorom je vytvorených celkom 88 volebných okrskov. "Momentálne sú všetky volebné okrsky otvorené, zatiaľ nikto nehlásil žiadne problémy ani komplikácie," priblížila pre TASR predsedníčka OVK Rožňava Jana Teplická.

V obci Štítnik v rožňavskom okrese v piatok z technických príčin zmenili miesto konania volieb. Pôvodne sa uvažovalo o vytvorení volebnej miestnosti v priestoroch rekonštruovaného zdravotného strediska, objavili sa však problémy s elektrinou. "Aj kultúrny dom, kde sa zvyčajne konajú voľby, sa momentálne prerába. Museli sme preto preložiť volebnú miestnosť do zasadačky na obecnom úrade," uviedla pre TASR zapisovateľka tamojšej volebnej komisie s tým, že zmena je v obci označená a bola ohlásená aj v miestnom rozhlase.

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Vo voľbách kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Na Slovensku je približne 4,3 milióna voličov. V ére samostatného Slovenska ide o deviate voľby do Národnej rady SR.