Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Na Jarkovej ulici v Prešove pribudli nové parkomaty

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Časť Jarkovej ulice, na ktorej pribudli nové parkovacie automaty, sa nachádza v červenom tarifnom pásme, kde je dynamicky navyšovaná sadzba za parkovanie.

Prešov 9. augusta (TASR) - Ďalších päť nových parkomatov pribudlo na Jarkovej ulici v Prešove. Ide o parkovaciu zónu č. 1. Mesto v júni doplnilo sieť parkovacích automatov o 12 nových kusov v zónach regulovaného parkovania č. 1 až 4. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Vodiči, ktorí preferujú platbu v hotovosti alebo platobnou kartou, si môžu podľa jeho slov vybrať ktorýkoľvek z 27 parkomatov umiestnených v rámci spoplatnených zón v meste.

"V nezmenenej podobe však naďalej fungujú aj platby prostredníctvom SMS alebo cez aplikáciu eParkio. V modrom tarifnom pásme je úhrada možná len cez aplikáciu eParkio alebo SMS-kou," uviedol Tomek.

Časť Jarkovej ulice, na ktorej pribudli nové parkovacie automaty, sa nachádza v červenom tarifnom pásme, kde je dynamicky navyšovaná sadzba za parkovanie.

"Prvá začatá hodina parkovania stojí euro, druhá začatá hodina euro a päťdesiat centov, tretia a každá ďalšia hodina parkovania stojí dve eurá. Maximálna denná sadzba je 18 eur. V koncovej časti Jarkovej ulice sa nachádza aj desať modrých rezidentských parkovacích miest, ktoré sú vyhradené pre rezidentov s rezidentskou parkovacou kartou. Návštevníci môžu na týchto miestach parkovať počas pracovných dní v čase od 8.00 h do 16.00 h za jednotnú tarifu 80 centov za hodinu," vysvetlil Tomek.

Rozširovanie siete parkovacích automatov v meste Prešov bude pokračovať aj v roku 2022, keď v rámci regulovaných zón pribudne ďalších 8 nových automatov.