Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Na Kramároch bude opäť k dispozícii skateboardová minirampa

Minirampa na Kramároch je jedinou rampou svojho druhu v Bratislave.

Bratislava 7. júla (TASR) - Na bratislavských Kramároch bude aj tento rok priestor pre fanúšikov skateboardingu a jazdy na rampe. V týchto dňoch prebieha v priestore známom ako Obluda rekonštrukcia minirampy, na ktorej sa jazdilo v minulom roku.

"Koncom júna, pri príležitosti Medzinárodného dňa skateboardingu, sme sa oficiálne rozlúčili so starou rampou," povedal pre TASR Dano Brossmann z Asociácie skateboardingu Slovenskej republiky. Oproti minulému roku v areáli upravili záhradu, vyvýšili terasu na sedenie, urobili miesto pre stolný futbal. V súčasnosti sa minirampa rekonštruuje.

"V prechádzajúcich dňoch sa rampa rozobrala, maľovali sa preglejky a impregnovalo drevo, počas budúceho týždňa by sa mala rampa rozobrať a spevňovať časom a používaním oslabené časti konštrukcie," prezradil plány obnovy Brossmann. Dodal, že takisto by sa mali pozvárať niektoré zlomené úseky rámu.

"Do polovice júla plánujeme na rampu osadiť už nové preglejky."Na práce v súvislosti s rekonštrukciou minirampy prispela aj mestská časť Nové Mesto, a to sumou 800 eur. Oficiálne, slávnostné otvorenie minirampy sa plánuje na začiatok augusta. Skateboardisti si naj však budú môcť zajazdiť už po predpokladanom dokončení rekonštrukcie v polovici júla. Záhrada s minirampou bude v Oblude otvorená denne od 17. do 22. hodiny.

Minirampa na Kramároch je jedinou rampou svojho druhu v Bratislave. "Je to taká malá náhrada toho, že fanúšikovia skateboardu nemajú v hlavnom mieste svoj oficiálny priestor pre svoju záľubu," povedal Brossmann s tým, že si na ňu často chodia zajazdiť aj skateboardisti z iných miest Slovenska, dokonca až z Košíc.