Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Námestí slobody v Prievidzi zaznejú černošské spirituály

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Vystúpenie bluesovej speváčky Zuzany Suchánkovej si bude môcť verejnosť vypočuť od 19.00 h v rámci série podujatí Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

Prievidza 21. augusta (TASR) - Na Námestí slobody v Prievidzi zaznejú vo štvrtok (22. 8.) černošské spirituály. Vystúpenie bluesovej speváčky Zuzany Suchánkovej si bude môcť verejnosť vypočuť od 19.00 h v rámci série podujatí Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi pod názvom "Štvrtok? Jedine koncert!" TASR o tom informovala Jana Hvojniková z RKC v Prievidzi.

"Suchánková patrí k speváčkam, ktorým nechýba hlas, výraz, technika ani profesionálna prax. V roku 1999 jej vyšiel sólový album Spiritual Way, ktorý nahrala s kapelou PP Quartet," priblížila Hvojniková.

K verejnému vystupovaniu speváčku podľa nej priviedol jazzový trubkár Borek Suchánek, s ktorým sa na istú dobu spojili aj ich životné cesty. "Na jeho odporúčanie začala brať hodiny spevu u Františka Tugendlieba. Namiesto spievania v zbore, ktorému sa potom mohla začať venovať, sa rozhodla svoje danosti a know-how uplatňovať radšej sólovo. Láska k černošskej hudbe ju viedla k spievaniu po anglicky," dodala.