Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Na podujatí Javiskový škriatok sa zídu divadelníci z troch okresov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Celoštátna prehliadka detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka tak pozostáva z regionálnych kôl známych ako Javiskový škriatok a krajských kôl pod názvom Detský javiskový sen.

Šaľa 10. marca (TASR) - Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa aj tento rok zídu na podujatí Javiskový škriatok. Ide o regionálne kolo celoštátnej prehliadky a súťaže detskej dramatickej tvorivosti Zlatá Priadka.

Ako informovali organizátori z Krajského osvetového strediska (KOS) v Nitre, konať sa bude 12. a 13. marca v šalianskom dome kultúry. "Najlepšie predstavenia Javiskového škriatka následne postúpia do krajského kola súťaže pre Nitriansky kraj. To sa bude pod názvom Detský javiskový sen konať 18. a 19. apríla v Kozárovciach," uviedlo KOS.

Celoštátna prehliadka detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka tak pozostáva z regionálnych kôl známych ako Javiskový škriatok a krajských kôl pod názvom Detský javiskový sen. "Jej zámerom je rozvíjanie detského divadla a prezentácia nových detských divadelných predstavení a súborov. Zároveň slúži na neformálne vzdelávanie, prepájanie s inými regiónmi a zdieľanie skúseností," pripomenulo KOS.