Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Na pojednávaní v kauze tragickej smrti študentky Linh vypočuli znalca

Na archívnej snímke podnikateľka Daniela K., ktorá pri nehode usmrtila študentku Linh. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nehoda, pri ktorej zomrela 18-ročná študentka Linh, sa stala 21. septembra 2020 na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Na utorkovom hlavnom pojednávaní v prípade tragickej dopravnej nehody, v dôsledku ktorej zahynula študentka Linh, vypočuli znalca. TASR to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí na Mestskom súde Bratislava I podnikateľka Daniela K.

"Na dnešnom hlavnom pojednávaní bol vypočutý jeden znalec. Hlavné pojednávanie bolo odročené na február 2024," priblížil Adamčiak.

Nehoda, pri ktorej zomrela 18-ročná študentka Linh, sa stala 21. septembra 2020 na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K., pričom k zrážke s chodkyňou malo podľa polície prísť na priechode pre chodcov. Mala byť prekročená maximálna dovolená rýchlosť.

Pojednávanie bolo nariadené po tom, ako podnikateľka Daniela K. a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu, vydanému bratislavským okresným súdom v júli 2021. Daniela K. ním bola pôvodne odsúdená na podmienečný trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov a siedmich mesiacov so štvorročným odkladom. Vinu odmieta.