Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

ZEMETRASENIE NA VÝCHODE SLOVENSKA: Zasiahlo dva okresy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Podľa údajov oddelenia seizmológie SAV malo zemetrasenie magnitúdo 2,7.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Holčíkovce 22. februára (TASR) - Východné Slovensko zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia seizmológie Slovenskej akadémie vied (SAV) Kristián Csicsay. Išlo o dotrasy minuloročného októbrového zemetrasenia. Otrasy pocítili ľudia v okresoch Vranov nad Topľou a Humenné.

Podľa údajov oddelenia seizmológie SAV malo zemetrasenie magnitúdo 2,7. Epicentrum zaznamenali pri obci Jankovce v okrese Humenné. Podľa Csicsaya išlo o doteraz najsilnejší dotras, ktorý zároveň ľudia pocítili najintenzívnejšie.

Starosta obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou Ján Cmár pre TASR potvrdil, že obyvatelia cítili otrasy trvajúce pár sekúnd, ktorým predchádzal hluk. "Aktuálne škody nemáme hlásené, no budeme to zisťovať," doplnil starosta.

Starosta Baškoviec v okrese Humenné Pavol Tamáš pre TASR uviedol, že otrasy boli jasne cítiť. Ani tam zatiaľ neevidujú novovzniknuté škody spôsobené zemetrasením. Koordinátorka pomoci pre obce postihnuté zemetrasením v Prešovskom samosprávnom kraji Lucia Sukeľová uviedla, že očakávajú nahlasovanie škôd v piatok (23. 2.).

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky momentálne neeviduje žiadne výjazdy ambulancií v súvislosti so štvrtkovým zemetrasením, podobne ani Hasičský a záchranný zbor a ani polícia.