Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na výstave mačiek v Banskej Bystrici sa predstaví takmer 30 plemien

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Posudzovať krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných domácich miláčikov prídu medzinárodní posudzovatelia z Fínska, Dánska, Nórska i Slovenska.

Banská Bystrica 19. októbra (TASR) – Takmer 30 rozličných plemien mačiek z rôznych kútov Európy majú možnosť vidieť návštevníci 21. a 22. medzinárodnej výstavy mačiek, ktorá sa v sobotu a nedeľu 20. októbra koná v priestoroch auly Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) v Banskej Bystrici.

„Mačiatka – výstavní nováčikovia, ale aj mačky s rôznymi titulmi až po svetového víťaza z roku 2018, ktorý k nám doputuje od našich severných susedov. To všetko bude na podujatí, ktoré sa aj tento rok koná pod záštitou primátora mesta,“ priblížila riaditeľka výstavy Marcela Adamcová.

O tom, že podujatie za desať rokov svojej existencie už získalo svoje meno, svedči podľa nej každoročná bohatá účasť divákov z celého Slovenska. „So svojimi mačkami sú prihlásení aj vystavovatelia z mnohých krajín Európy – z Poľska, Čiech, Maďarska alebo Bulharska. Posudzovať krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných domácich miláčikov prídu medzinárodní posudzovatelia z Fínska, Dánska, Nórska i Slovenska,“ konkretizovala Adamcová.

Dodala, že v aule SZU, ktorá je pre verejnosť otvorená od 10.00 h do 18.00 h, je tiež možné zakúpiť krmivá či iné potreby, ale aj rôzne dekoračné predmety s mačacou tematikou. „Svoju šancu na lepší život sa tu budú snažiť tiež nájsť mačičky z útulkov z Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice a Zvolenskej Slatiny,“ zakončila riaditeľka.